Besni ilçesi Akpınar Köyü’nde yaşayan Hamiyet Akkuş ve ailesi yardım bekliyor
Ev Hanımı olan Hamiyet Akkuş, eşinin ikinci evliliğinin kendisiyle yaptığını ifade ederek daha önce evli olduğu kadından geçimsizlik nedeniyle ayrıldığını söyledi. Kendisinin bu evliliğinin 15 yıl sürdüğünü ifade eden Hamiyet Akkuş,”bu evlilikten 3 çocuğum oldu. Bu çocuklardan 11 yaşındaki Kader, 6.sınıf öğrencisi; 10 yaşındaki Yusuf, 4.sınıf öğrencisi; Mustafa Kemal de 4 yaşında. “dedi.
15 yıldır köyde tek göz odada yaşadığını belirten Akkuş, eşinin daha önce evliliğinden olan 3 çocuğu daha olduğunu ifade ederek, bu çocuklara da 15 yıl boyunca baktığını şimdi ise eşi Abuzer Akkuş’un çocuklarının annelerinin yanına gittiğini söyledi.
Hamiyet Akkuş, şunları kaydetti:
“Eşim işsiz, şu anda da hapiste. Çeşitli suçlardan hapse girip çıkıyor. Bu evi de köylünün ve akrabaların verdiği zekâtlarla derme çatma olarak yaptık. Yağışlar sebebiyle evimiz bu hale geldi. İçinde oturulacak gibi değil. Görüştüğüm komşular, insanlar çocuklarını yuvaya verelim sen de eşinden ayrıl ya da intihar et diyorlar. Ben intihar etsem kurtulurum ama çocuklarım ne olacak diyorum. Komşularımızın yaptığı yardımlarla karnımızı doyuruyoruz. Kimsemiz yok, arazimiz, tarlamız yok, devletimizin bizlere sahip çıkmasını istiyorum. Yağmurlu havalarda evimiz başımıza yıkılacak zannediyorum, çok korkuyoruz, perişanız.”
Akpınar Köyü Muhtarı Rıza Çeçen ise 4 yıl önce Kaymakamlığın kum ve çimento yardımı yaptığını ancak yeterli olmadığı için evi bitiremediklerini belirtiyor.
Muhtar Çeçen, şunları kaydetti:
“Bu aile perişan bir haldedir. Evlerinin bir kısmı yağışlar nedeniyle çöktü, tamir edemiyorlar, biz de aileye yardımcı oluyoruz ancak bu da yeterli değil.”
Besni-Akpınar köyünde ikamet eden Abuzer(49)-Hamiyet Akkuş(35) çiftinin yağan yağmur ve dolu nedeniyle evleri yıkıldı.
Bu yazı toplam 330 defa okundu.