Eğitim Bir Sen Gölbaşı Temsilciliği Çin’de Uygurlara yapılan vahşeti düzenlediği basın toplantısıyla kınadı.
EĞİTİM BİR SEN GÖLBAŞI TEMSİLCİLİĞİ ÇİN’DE UYGURLARA YAPILANLARI KINADI
Eğitim Bir Sen Gölbaşı Temsilciliği Çin’de Uygurlara yapılan vahşeti düzenlediği basın toplantısıyla kınadı.
Eğitim Bir sen Gölbaşı Şube Başkanı Mustafa Erpak düzenlediği basın toplantısında şu şözlere yer verdi.
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Erpak: “Günlerdir Çin’de sürdürülen katliam, ölüm ve yaralanmalar insanları bilinçli bir şekilde sindirme, insan haklarını elinden alma, susturma politikası uygulayan komünist Çin rejimi bütün dünyanın gözleri önünde zulmünü sürdürmeye devam ediyor.
Eğitimciler birliği sendikası Gölbaşı temsilciliği olarak bütün insanlığı ve bu insanlığı yok edici zulmü, çinin Sincan Uygur özerk bölgesindeki vahşeti durdurmak için bütün sivil toplum örgütlerini ve insan hakları ile ilgilenen örgütleri bu katliamların durdurulması için çaba sarf etmeye davet ediyoruz.
Burada demokrasi ve insan hakları çığırtkanlığı yapan tüm ülkelere sesleniyoruz. İran cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası çıkan olaylara karşı koro halinde sesini yükseltenler Çin’de Müslüman Uygur Türklerine yapılan zulme karşı duyarlı olup, sesini yükseltip gerekeni yapmalarını istiyoruz. Çin yetkililerine sesleniyoruz: bu zulmü durdurmazsanız gün gelir aynı zulme maruz kalabilirsiniz. Çünkü mazlumun ahı hiçbir zaman yerde kalmayacağı bütün insanlık tarafından biliniyor.
Burada yapacağımız şey yerelde ve genelde Çin mallarına yapacağımız boykot en büyük yaptırımımız olur, düşüncesindeyiz.” Dedi.
Saygılarımızla…
Eğitim Bir-sen Gölbaşı Temsilciliği
Bu yazı toplam 1403 defa okundu.