Türk edebiyatının anlatı, şiir, deneme ve öyküleriyle tanınan başarılı kalemi Gazeteci-Yazar Cezmi Ersöz Gölbaşı Eğitim Sen Temsilcilik binasında okuyucularıyla buluştu.
“Açıkla Bana Bu Işığı” adlı söyleşi ve imza gününde gündelik olaylar, insanın vazgeçemediği tutkular, dili kullanma ve kadın-erkek ilişkilerini ele alan konuşmasında Gölbaşılı okuyucularıyla söyleşti.
Etkinlikte açış konuşmasını yapan Gölbaşı Eğitim Sen Temsilcilik Başkanı Harun Uçar, Cezmi Ersöz’ü konuk etmeden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek Eğitim Sen’in demokrasi mücadelesinde önemi ve Gölbaşı Eğitim-Sen’in kültür-sanat alanında yaptığı çalışmalardan bahsetti.
Etkinlik sözcüsü M.Yücel Özmen, Cezmi Ersöz’ün edebiyatımızdaki yeri ve biyografisini ele alan konuşmasında taşra psikolojisi ve taşra ahlakı üzerinden Cezmi Ersöz’ün yazılarıyla bağlantı kurarak “10 yıl önce Gölbaşı’nda yine bir Eğitim Sen organizasyonunda konuk ettikleri Cezmi Ersöz’ü 10 yıl sonra tekrar Gölbaşı’nda görmekten dolayı duyduğu sevinci ifade ederek etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür etti.”
“Açıkla Bana bu Işığı” adlı söyleşide okuyucularıyla buluşan Cezmi Ersöz, ilçemizde bulunmaktan ve Gölbaşılılarla söyleşmekten duyduğu sevinci belirterek başladığı konuşmasında Hakkâri-Zapsuyu üzerine yeniden inşa edilecek olan “ Barış Köprüsü” için geçtiğimiz günlerde Hakkâri’de bulunduğunu ve bu konuda sivil toplum örgütleri, Belediye Başkanı ve Hakkâri Valisi ile görüşmelerde bulunduğunu köprünün yapımına en kısa sürede başlanacağını ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne yetiştirilmeye çalışılacağını ve Barış Günü’nde sanatçılarla beraber bu köprünün açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.
Cezmi Ersöz, Siirt- Pervari’de yaşanan olaylara da değinerek burada yaşananların “ortak suç karşısında suskun kalma” olduğunu bu şekilde orada yaşananlara tüm ilçenin suçu paylaşarak ortak olduklarını söyledi.
Yazar Cezmi Ersöz, söyleşinin devamında yazarın asla bir partinin, bir ideolojinin sözcüsü, memuru olamayacağını ancak insana vicdanın yazdırabileceğini ifade ederek hoşgörülü olmanın tanımakla mümkün olacağını, eşitliğin ancak karşındakini tanımakla olduğunu, tanımak içinde çaba sarf etmek gerektiğini dile getirdi.
Gölbaşı Eğitim Sen’de hayat, insan, roman- şiir, ezilenler, kaybedenler üzerine devam eden
söyleşi karşılıklı soru-cevap ve okuyuculara Cezmi Ersöz’ün kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.
aa
Bu yazı toplam 234 defa okundu.