20 Mayıs 2012 Pazar Saat 04:30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektrik Faturalarının Şişirilmesi Protesto Edildi
27 Kasım 2011 Pazar Saat 19:23
Gölbaşı’nda Elektrik Faturalarının Şişirilmesi Protesto Edildi.

Eğitim Sen Gölbaşı Temsilciliği Şube Başkanı Harun Uçar, Ucuzluk yerine zam, kalite yerine kötü hizmet, sermayenin halka yayılması yerine yandaş palazlanması, verimlilik yerine çalışanların daha fazla sömürülmesi özelleştirme uygulamalarının belirgin ve ortak sonucu olduğunu söyledi.

AKEDAŞ Gölbaşı Şubesi önünden düzenlenen eylemde Eğitim Sen Gölbaşı Temsilcisi Harun Uçar, düzenlediği basın açıklamasında kamu işletmelerinin siyasi arpalık olarak kullanıldığı gerçeğinin öz itibariyle değiştiğini söyledi.

1980’li yıllarda başlayıp günümüzde de AKP hükümetiyle hız kazanan özelleştirmelerden birinin de enerji sektörü olduğunu ifade eden Uçar, yapılan bu özelleştirmelerin faturasının her zamanki gibi emekçi, yoksul halkın ödediğini belirterek elektrik faturasındaki keyfi uygulamalar yapıldığını iddia etti.

Uçar, şunları kaydetti:

“Faturalara yansıtılan kaçak ve kayıp enerji kullanımı bedeli, TRT fonu, personel sayaç okuma bedeli v.s adı altında alınan fazladan paralarla faturalar şişirilmekte ve halkımız soyulmaktadır. Gölbaşı halkının bu soyguna dur demesi, paralarının geri alabilmeleri için dilekçe ile AKEDAŞ’a başvurmaları, ardından da alacakları olumsuz cevap neticesinde de kaymakamlıkta oluşturulan tüketici hakları ile ilgili birime başvurmaları gerekmektedir. Bizler bu konuda Eğitim Sen Gölbaşı Temsilciliği olarak vatandaşlarımıza yardımcı olmayı gerektiğinde de hukuki destek sunmaya hazır olacağımızı bildiririz.”

Konuşmaların ardından basın açıklamasına katılan üyeler ellerindeki elektrik makbuzlarını yakarak protesto ettiler.

Yapılan basın açıklamasına, sendika üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Bu yazı toplam 804 defa okundu.
harun uçar
deniz'e
Öncelikle madem 4-5 aydır mücadele veriyorsunuz neden bu eyleme boş gürültü diyorsunuz? Kendinizle çelişmiyor musunuz? Aynı zamanda sormuş olduğunuz sorunun cevabını yazdım ama anlamamışsınız..Bilindiği üzere pazar günü resmi tatil olduğu için oraya gitmişken dilekçemizi veremedik..pzt itibaren yaklaşık 400 dilekçe dağıttık..Bende dilekçemi akedaş'teslim ettim ve cevabımı aldım..Madem sizde mücadele verdiniz isterseniz yüzyüze konuşup fikir alış verişinde bulunabiliriz..tşk ederim
30 Kasım 2011 Çarşamba Saat 16:40
mehmet devamı
hırsızlık
ADALET İSTİYORUZ. akedeş bu haksız kazancın hesabını vermeli. HEMEN yasa çıkarılmalı bu haksız kazançlar faiziyle faturalrdan düşürülmeli. milletvekillerimize duyrulur ŞİKECİLERİ ÇIKARMAK için yapılan kanundan vartandasın hayrına olan elektrik içnde çıkarın gerçi benim umudum yok bu ülkede parası olan için 1 gecede yasa çıkarılır ama halk için 10 yılda çıkarılmaz ben bir vatandaş olarak sorumluların hepsine HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ve inanıyorum ki YÜCE YARADAN hesabını bu dünyada olmazsa ......
30 Kasım 2011 Çarşamba Saat 16:22
mehmet
sadece kaçak mı sanıyorsunuz
suçlu akedaş mı sizce bence değil bu firmaları kim kontrol ediyor. epdk denetliyorş. görmüyor mu? bunları görüyor. bu epdk neden hesap sormuyor versin bakalım bir ceza ne olacak. ayrıca sunu da belirtiyim herkes faturasını kontrol ederse sayaç bakımı altında da 10 tl ye yakın ek ücrettte koymuşlar. baklava çalan çocuklara ( şikayetçi vazgeçtiği halde) ceza veren adalet sistemimiz neden bunları görmez. millet eylem yapıyor fakat kimse soruşturma açmıyor. burdan duyurulur.
30 Kasım 2011 Çarşamba Saat 16:12
Tüm Yorumları Göster(10)
Bülent Tayfun Kaplan
AYRILIK VE DEPRESYON
Mehmet Girişit
El Fatiha
Arif Akpınar
Özgecan (naat)
Mustafa Turan
Merhaba Adıyaman
ARŞİVDE ARA