20 Mayıs 2012 Pazar Saat 05:02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gölbaşı’nda AB Eğitim ve Gençlik Programları Toplantısı Yapıldı
12 Ocak 2012 Perşembe Saat 20:12
Gölbaşı’nda Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programlarının toplantısı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezide düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman ,okul müdürleri, İngilizce öğretmenleri ve ARGE birimi katıldı.

Toplantıda Hayatboyu öğrenme programlarında yer alan Comenıus Programı(Okul Eğitimi), Erasmus Programı(Yüksek Öğretim), Leonardo Da Vıncı Programı (Mesleki Eğitim),Grundtvıg Programı (Yetişkin Eğitimi),,Eurodesk hakkında bilgiler verildi.

Bu programlar ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin artırılmasını, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunda işbirliğinin artırılmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Aziz Özduman, “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarında amaç bilginin, yeteneklerin ve uzmanlığın ortaklaşa kullanılabileceği Avrupa çapındaki konsorsiyumlara katılma fırsatları sunmaktır.”dedi.

Bu projelerin gençlere bilgi, beceri ve yeterlilik kazanmalarında yardımcı olacağını bu deneyimlerin değerli olduğunu ve gençlerin bütün toplumla yüksek oranda bütünleşmesini kolaylaştıracağını ve girişimcilik ruhlarını teşvik edeceğinin önemini vurgulayan Özduman, İlçe için bu projelerin gerekli olduğunun önemini vurgulayarak okulların bu projeler üzerinde çalışarak sunulan fırsatları değerlendirmelerini istedi.

Özduman, bundan sonraki süreçte bu gibi toplantıların devam edeceğini ve kendisinin her yapılan projeye destek vereceğini belirterek katılan öğretmen arkadaşlara teşekkür etti.

Bu yazı toplam 243 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Bülent Tayfun Kaplan
AYRILIK VE DEPRESYON
Mehmet Girişit
El Fatiha
Arif Akpınar
Özgecan (naat)
Mustafa Turan
Merhaba Adıyaman
ARŞİVDE ARA