20 Mayıs 2012 Pazar Saat 05:40
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KASK TAKMANIN ÖNEMİ AFİŞLERLE ANLATILIYOR
16 Eylül 2011 Cuma Saat 18:30
Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü İlçede Motosiklet sürücülerine, kask takmanın ne kadar önemli olduğunu Sloganlarla anlatıyor.

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tor, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde motosiklet sürücülerinin kazalara daha çok karıştıkları ve bu kazalarda yaralanma ve ölüm riskini yüksek olduğunun görüldüğünü söyledi.

Açıklamada, Emniyet Müdürü Tor, şunları kaydetti:

 Motosiklet kazalarında düşük hızla ve hatanın motosiklet sürücüsünde olmaması durumunda bile kaskı bulunmayan sürücülerde ciddi yaralanmalar meydana geldiğinden, kazaya karışan motosiklet sürücüsünün tüm ailesi ve yakınları etkilenmekte, bu durum ölüm ve sakat kalmayla neticelendiğinde ise maddi ve manevi destek ile giderilmesi mümkün olmayan derin izler oluşturmaktadır.

Bu nedenle, vatandaşlarımızın trafikte daha güvenli seyir etmelerini sağlamak ve kazaları en aza indirgemek için, ilçe emniyet müdürlüğümüzce motosiklet kullanan sürücülerimizin kask kullanmaları konusunda uyarılması yönünde çalışmalar yapılmaktadır.”

Ayrıca Orhan Tor, ilçede trafiğin yoğun olduğu yerlerde kask kullanımının önemini vurgulayan afişlerle de konuya dikkat çektiklerini söyledi.

1-kask deyip geçme ölümünü kendi elinle seçme

2-kask bizleri koruyan ücretsiz sigortadır.

3-gölbaşı kask takıyor yola güvenle bakıyor.

4-kask sizi yaşama bağlar.

5-kask hayat kurtarır.

6-kaskınız kaskonuzdur

7-her ihtimale karşı kaskını başında taşı.

8-bir kask bir hayat

9-bana bir şey olmaz deme tak kaskını hayat güzeldir çekme sonra cezasını.

AA

Bu yazı toplam 421 defa okundu.
Birgun
Kask ve onemi
Insanlarimiz alisik degil pek kask takmaya. Bir kazayi siz kontrol edemiyorsunuz. Gecirdigim bir trafik kazasinda hayatimi sadece 25€ bir kaska borcluyum. Kask sayesinde herhangi bir kirik ve kanama olmadi. Motorum hurdaya dondu ama kaskimi hala sakliyorum. Bi kaskin onemini dilerim simdi daha iyi anliyorsunuzdur. Dilerim emniyet yetkililerimiz bu konular uzerine daha cok duser. Ayrica emniyet kemeri uzerinde de.
21 Eylül 2011 Çarşamba Saat 10:34
Bülent Tayfun Kaplan
AYRILIK VE DEPRESYON
Mehmet Girişit
El Fatiha
Arif Akpınar
Özgecan (naat)
Mustafa Turan
Merhaba Adıyaman
ARŞİVDE ARA