06 Şubat 2012 Pazartesi Saat 08:06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin Başaçık
basacik@gazetegolbasi.com
Gerçekleri Araştırma Komisyonu
01 Ağustos 2011 Pazartesi Saat 14:36

Gerçekleri araştırma komisyonunun kurulması ve etkin olarak çalışmasının sağlanması konusu basında sık sık tartışılıyor. Bazı siyasi partiler de böyle bir komisyonun oluşturulması gerektiğini belirttiler.

       Böyle bir komisyonun oluşturulması ve etkin şekilde çalışmasının sağlanması son derece önemlidir. Bu komisyonda her siyasi partiden, sendikalardan, demokratik kitle örgütlerinden, akademisyenlerden ve uzmanlardan üyeler yer almalıdır. Ülkemizde işlenmiş olan her türlü faili meçhul olay ve cinayetlerin aydınlatılması amacıyla böyle bir komisyonun oluşturması bir zorunluluk haline gelmiştir.

       Yasalara uyan ve hiçbir şeyin “meçhul” olarak kalmasını istemeyen insanlarımızın ortak görüşü de bu yöndedir. Böyle bir komisyonun demokrasiye yüzde yüz katkısı olacaktır. Bu komisyonun kurulmasını dolaylı ya da dolaysız olarak engellemek, bir takım kirli oyunların veya yasa dışı karanlık işlerin ortaya çıkarılmasını istememek demektir. Böylesi bir durum ise bizlere “yarası olan gocunur” atasözünü anımsatır. Tüm bu nedenlerle, bu komisyon mutlaka kurulmalı ve çalışmalara başlamalıdır. Yapanın yaptığı yanına kar kalmamalıdır. Faili meçhul cinayetler ve insanlık dışı olaylar aydınlatılmalı, failleri adalet önünde hesap vermelidir. Devleti kendi babasının malı, ülkemizi babasının çiftliği ve halkımızı da o çiftlikte yaşayan köleler olarak gören çetelerden hesap sorulmalıdır. Bu yapılmadığı zaman, kardeşlik sevdasının bir ayağı hep sakat kalacaktır. Bu yapılmadığı zaman, çetelerin ekmeğine yağ sürülmüş olacaktır. Sosyal yaşamın her alanında örgütlenen çetelerin dağıtılması için bu komisyonun kurulması ve olayların araştırılması şarttır. Belirttiğimiz gibi, yasalara uyan ve vatandaşlık sorumluluğunu yerine getiren insanlarımızın bu komisyonun kurulmasında gocunacağı bir şey olmaz. Böylesi bir durumdan ancak çeteler ve çetelerin dümen suyunda hareket edenler gocunurlar.

       Yeni anayasanın nasıl olması gerektiğinin tartışıldığı bu süreçte, her siyasi parti ve kurumumuza düşen görev bu komisyonun kurulmasını sağlamaktır. Bu noktada da temel görev, Meclis’te gurubu bulunan partilere, özellikle iktidar partisi olan AKP’ye düşmektedir. AKP, bu komisyonun kurulmasında şimendifer görevi görmelidir. Bu, hem hükümet olmanın verdiği bir sorumluluk, hem de her fırsatta kul hakkına verdiği önemi dile getirmesinden dolayı vicdani bir duyarlılıktır.  

       Ülke sorunlarının çözümüne katkı sunmak, her insanımızın, her kurumumuzun, her siyasi parti ve kitle örgütümüzün görevidir. Her insanımız ve kurumumuz, sorunlarımızın çözümüne büyük ölçüde katkı sağlayacak olan, gerçekleri araştırma komisyonunun kurulmasına destek vermelidir.

       Komisyonun kurulması için yapılan veya yapılmayan her çalışma, insanlarımız tarafından, halk ve ülke sevgisinin ölçüsü olarak görülecektir.

Bu yazı toplam 247 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Mehmet Girişit
KARDELEN
Fahrettin Çelik
Devlet Bilinci
ARŞİVDE ARA
SİTE ANKET
Dogalgaz Kullanımından Memnun musunuz?
Evet
Hayır
Isınamıyoruz
Kömür ve Sobanın Sıcaklığını Vermiyor
Faturam Yüksek Geliyor
Bilmiyorum