06 Şubat 2012 Pazartesi Saat 08:04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatma Ulubey
fatmaulubey@gazetegolbasi.com
Türkiye Seçimini Yaptı
17 Haziran 2011 Cuma Saat 11:13

Demokrasilerde halk sandığa gider ve oyunu kullanır ve çıkan sonuca da saygılı olmak gerekir. Bu düşünceyle seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Seçimde adaymışım gibi çalıştım, bu anlamda vicdanen rahatsızlık duymuyorum. Dileğim CHP’nin iktidara gelmesiydi ama olmadı.

Alan çalışmaları esnasında halktan aldığım izlenimi seçim bittiğine göre tahlil etmemin anlamlı olacağını düşünüyorum.

Bu seçimlerde çok ilginç bir seçmen yapımıza tanık oldum. Şikâyet eden ama yine de AKP’ye oy veren büyük bir kitle var.

Gezdiğimiz esnaflar borç batağındayız kredi kartlarını birinden alıp diğerine aktarıyoruz diyorlardı, köylü: ilacın, gübrenin, mazotun çok pahalı olduğunu yani tarım girdilerinin çok yüksek olduğunu zor bela ürettiğimiz ürünün zararına sattıklarını ve bundan dolayı ekip biçemez durumuna geldiklerini söylüyorlardı.

Emekli de : ‘’ biz 700 – 800 TL aldıklarını, bununla geçinemediklerini bazen de çay parasını bile bulamadıklarını söylüyorlardı.

Hayvancılıkla geçinen bazı Köylülerimiz sitem ediyordu, hayvancılık bitti diyorlardı. CHP’nin ilk defa önemli projelerle halka geldiğini söylüyorlardı. Bir değişim yapacağız diyorlardı. Doğrusu ben, AKP’nin bu kadar oy alacağını tahmin etmemiştim.

Demek ki, vatandaşın %50’si memnunmuş! Sitem etmemeliler, şikâyette de bulunmamalılar. Her şey güllük gülistanlıkmış! Ben yanılmışım!

Dünyanın en pahalı mazotunu biz kullanmıyor muşuz (!)

Demek ki, öğrenciler şifreli sınavın mağduru değillermiş

Demek ki, Emekli maaşları da gayet iyiymiş!

Demek ki siftah yapmadım diyen esnaf da yokmuş!

Demek ki işsizler de hallerinden çok memnunmuş, 12 Milyon 700 Bin yoksul da hayatından memnunmuş!...

Halk, CHP’nin Özellikle Aile Sigortası, Tarım ve diğer projelerini anlamlı buluyorlardı.

CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ise   ipi tek başına göğüslediğini düşünüyorum. 81 il ve 270’in üzerinde ilçeye gitmişti. Hiç şüphe yok ki, CHP Genel Merkezi dedikleri gibi adeta bir Üniversite gibi çalışmış.

CHP içindeki muhalif seslerin Kurultay çağrısını yapmasını gerçekçi bulmuyorum. Ben varsam CHP var, ben yoksam CHP yok zihniyetini bitirmemiz gerekir. CHP çatısı altında bulunan herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum.

Gönül isterdi ki, CHP iktidar olsaydı. Ancak, Altı aylık gibi bir sürede Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy oranını önemsiyorum.

CHP’nin yapacağı ilk iş; örgütleriyle beraber alana inmesi,  hızını kesmeden, halktan kopmayarak tekrar yarın seçim varmış gibi projelerini halka anlatmasıdır.

AKP’nin başarısını kutluyorum! Ancak, kendisine oy vermeyenlerin taleplerini de göz ardı etmemelidir. Halkın iradesine saygı duymak gerektiğini düşünüyor, seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Önemli Not: Bu dönemde 78 Kadın Milletvekilinin Meclise girmesi sevindiricidir. Bu sayı elbette yeterli değil ama geçmiş döneme göre biraz daha iyi.

Bu yazı toplam 920 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Mehmet Girişit
KARDELEN
Fahrettin Çelik
Devlet Bilinci
ARŞİVDE ARA
SİTE ANKET
Dogalgaz Kullanımından Memnun musunuz?
Evet
Hayır
Isınamıyoruz