8 Mart dünya emekçi kadınlar günü Eğitim iş ve Atatürkçü düşünce derneğinin hazırladığı ortak bir programla kullandı.
7 Mart 2010 Pazar günü Gölbaşı belediye düğün salonunda yapılan kutlama programında slâyt gösterisi müzik programı ve 8 Mart’ın anlamı üzerinde duruldu. Programda konuklara pasta ikramı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı tüm kadınlara 8 Mart’ın anısına gül dağıttı. Program saat 13.30 da saygı duruşu ve istiklal marşı işe başladı. Açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği Gölbaşı Şubesi ve Eğitim İş Gölbaşı Temsilciliğinin başkanı Nurettin Şahin yaptı.
Nurettin Şahin konuşmasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Nurettin Şahinden sonra kürsüye gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Gölbaşı Şubesi yönetim kurulu üyesi Lütfiye Vuruşkan konuşmasında Atatürk’ün kadına bakışını Cumhuriyetin Türk kadınlarına kazandırdığı hukuksal ve demokratik haklardan söz ederek Türkiye’de kadın haklarının geliştirilebilmesi için daha fazla örgütlenmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.
Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Gölbaşı İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Fatma Ulubey ise konuşmasında; Türkiye’de kadın haklarının tarihsel gelişimi, dünü ve bugünü üzerinde durdu. Ulubey: “İslam dünyasının tek Laik, Demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye’de kadınlar bugünkü demokratik ve hukuki haklarını Cumhuriyet devrimine borçludur” dedi. Mevcut hakların Türk kadınını çağdaş uygarlık seviyesine çıkartabilmesi için kadınların toplumun her alanında daha fazla örgütlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından katılımcılara meyve suyu ve pasta ikramı yapıldı. Program grup Nida ve Grup Tempo’nun konseriyle sonlandı. Katılımcılar program sonunda müzik eşliğinde halay çekerek eğlendiler.
Haber: Soner Ercan
Bu yazı toplam 135 defa okundu.